28 Şubat 2013 Perşembe

AcukaTarifi

Acukanın  diğer adı Acıkadur. Kafkas halkına ait olan Acuka: biber,ceviz ve çeşitli baharatlardan oluşur.Aslında meze tarifesi olan Acukayı kahvaltıda da kullanabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun :))

Şimdi hep beraber bu çemen türü mezenin tarifine bakalım.
Gerekli malzemeler:

  1. 5 yemek kaşığı biber salçası
  2. 1 su bardağı randadan geçirilmiş ceviz
  3. 4 diş sarımsak
  4. 2 yemek kaşığı tereyağ
  5. Yarım su bardağı ekmek içi
  6. Kimyon,Kırmızıbiber,tuz
Yapılışı:
Sarımsakları yarım çay kaşığı tuz ile iyice dövün.Teflon tavaya tereyağ ve salçayı 5 dakika boyunca karıştırın,Ardından baharatları içine koyup 1 dakika daha karıştırın.En son sarımsakları koyup 1 dakika daha karıştırın.Daha sonra ocaktan alıp içine yarım su bardağı ekmek içini cevizi  döküp iyice karıştırıyoruz.Servis tabağına biten malzemeleri yerleştirip buzdolabına dinlenmeye alıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder